Вкусен паниран толстолоб

АнабелАнабел
Копирайтър
359
3
50
06/12/2019
"Винаги се усмихваме, щом за вечеря има паниран толстолоб и вие бихте, ако си го приготвите така "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо83
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • толстолоб - 4 бр. котлети
  • сол
  • лимони - 1/2 бр.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • За панировката
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • бира - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се поръсва със сол, черен пипер и прясно изцеден лимонов сок. Котлетите се оставят да се мариноват за около два часа.

Панировката се приготвя, като към разбитото яйце се прибавят брашно и бира. Трябва да се получи смес с гъстота на кексово тесто.

Всеки котлет се овалва в панировката и се изпържва в сгорещено олио и от двете страни. Панираната риба се поставя върху кухненска хартия, за да се отстрани излишната мазнина.

Поднасяме нашия вкусен паниран толстолоб, докато е още топъл.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар