Сирене по шопски в йенска тенджера

АнабелАнабел
Ветеран
550
2k
1k
218
28/11/2019
"Йенската тенджера прави всичко още по-вкусно, сиренето по шопски не е изключение "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 531
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на йенска тенджера се слага малко краве масло. Доматите се измиват, нарязват на шайби и нареждат по дъното на тенджерата. Отгоре върху тях се поставят нарязано на плочки сирене.

Слага се отново краве масло лютата чушка и се поръсва червен пипер. Тенджерата се слага в студена фурна и сиренето се пече на 200 градуса за около петнадесет минути.

След като се запече сиренето, се чукват двете яйца и отново се връща във фурната, докато се стегнат яйцата. Готовото ястие сирене по шопски се поръсва с нарязан пресен магданоз.

Поднасяме нашето сирене по шопски в йенска тенджета, докато е още топло.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Нали
Нали
28.11.2019 12:09
Интересно !!!
И така ще пробваме мерси за идеята
1
0