Винен кебап в тенджера под налягане

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
78
312
121
11
1
Винен кебап в тенджера под налягане
Снимка: Кристина Бонева
1 / 2
25/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Винен кебап, поднесен с подходяща гарнитура, е едно от най-вкусните ястия, които някога са съществували и ще съществуват"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • доматен сок - 100 г
  • захар - 1 ч.л.
  • лук - 3 глави
  • вино - 150 мл
  • вода - около 1, 200 л
  • брашно - 4 с.л.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • бахар - 4 - 5 зърна
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • ориз - 125 г (едно пакетче дългозърнест ориз на Uncle Bens)
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото за кебап се измива, подсушава и нарязва на късове. Олиото се загрява в тенджерата под налягане и месото се добавя към него. Месото се запържва от всички страни и едва тогава към него се добавя нарязаният на ситно лук.

Задушава се за няколко минути и се налива виното. Изчаква се малко, за да се поизпари алкохолът и се слага доматеният сок, в който предварително е разтворена чаена лъжичка захар.

Долива се гореща вода и се прибавят подправките (дафинов лист, бахар, сол, черен и червен пипер). Тенджерата се затваря и се засичат 40 минути, след като започне да изпуска пара от клапата.

Когато времето изтече, налягането в тенджерата се освобождава и капакът се отваря. Брашното се разбърква с малко хладка вода и се добавя към ястието, което отново се поставя на котлона (без да се слага капака) за няколко минути, за да се сгъсти.

Оризът се приготвя според указанията на опаковката - пакетчето се пуска във вряща вода за 10 минути.

Ястието винен кебап може да се поднесе и с картофено пюре.

Страхотен Винен кебап в тенджера под налягане - опитайте!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: