ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушен ориз със зеленчуци

Задушен ориз със зеленчуци

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6673k2k9242
Задушен ориз със зеленчуци
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
24/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
180 мин.
Порции
5
"Опитваме да готвим здравословно и затова този ориз със зеленчуци го задушихме, стана страхотен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на полумесеци, морковът на кръгчета, чушката на дребно, тиквичката на кубчета. Нарязаните зеленчуци се слагат в тиган с мазнина и се запържват. Малко след това се прибавя измитият ориз.

След като се запържи оризът, всичко се прехвърля в уред за бавно готвене. Стените на керамичният съд на уреда трябва предварително да се намажат с малко олио.

Прибавят се сол на вкус, черен пипер, подправка Маги 10 зеленчука и две чаени чаши вода. Уредът се похлупва и се включва на втора степен.

Този задушен ориз се готви два часа и половина или до готовност, като периодично се разбърква.

По средата на готвенето се прибавят броколи, накъсани на розички, и ако е необходимо, може да се долее още малко вода, но задължително гореща.

Поднасяме нашия задушен ориз със зеленчуци, докато е още топъл.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: