Вкусни зелеви сарми на фурна

КристинаКристинаНовак18
18/11/2019
"Дори да са на фурна, пак ще ги хапнем - вкусните зелеви сармички, приготвени по малко по-различен начин "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо645
  • Преглеждания за месеца134
  • Преглеждания за седмицата124
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковът се настъргва, а лукът се нарязва на много ситно. Каймата се омесва с чубрицата, кимиона и черния пипер. Зеленчуците се задушават в малко мазнина, след което се добавя каймата.

Запържва се до полуготовност на каймата и се слагат оризът и чаша вода. Сместа се оставя да ври на слаб огън до полуготовност на ориза (около 15 минути). Ако е необходимо, се долива вода. Аз използвам дългозърнест ориз, защото по-трудно се разварява.

Когато сместа е готова, се гребва по лъжица-две (зависи от големината на листата) от нея и се слага върху зелево листо. Не забравяйте да почистите с ножче твърдата част в основата на листото. Сгъвате сармата като пакетче и подреждате в намазнена тавичка. Старайте се да направите сармите възможно най-стегнати, за да не изпада плънката по време на готвене на зелевите сарми.

След като подредите сармите ги заливате с вода, покривате с алуминиево фолио и печете за около час на 220 градуса. По време на печенето наблюдавайте дали има нужда да се долее още вода в тавата. След като изтече един час отвийте сармите, включете фурната на вентилатор и печете още 10 минути, за да придобият апетитен загар.

В рецептата няма сол, тъй като киселото зеле по принцип е много солено. Ако прецените, може да добавите сол по ваш вкус към тези вкусни зелеви сарми на фурна.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар