Мешана скара за ценители

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Ентусиаст
38
145
102
6
18/11/2019
"Няма какво повече да се каже, освен - заповядайте на мешана скара - има от всичко по много и за всеки "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо354
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пържоли - 2 големи, пилешки от бутче
  • пържоли - 2 - 3 свински
  • пилешко месо - 500 грама, за шишчета
  • свинско месо - 500 грама, за шишчета
  • кайма - 500 грама, за кюфтета
  • кайма - 500 грама, за кебапчета
  • картофи - 500 грама
  • чушки - 5 - 6 бр. червени и зелени
  • тиквички - 2 големи
  • лютеница - или сос по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

2 големи пилешки пържоли от бутче и 2-3 големи свински пържоли се овкусяват със сол, черен пипер и други подправки според вкуса и се слагат на предварително загрята скара. Пекат се до златист загар. Не е добре да се препичат, за да бъдат крехки.

Каймата за кюфтетата и кебапчетата можете да купите готова или да си направите сами. Най-подходяща е смес от свинско месо, но може да бъде и пилешко. Ако каймата не е овкусена, можете да ѝ добавите чубрица, сол, черен пипер и други подправки според вкуса ви. Оформете кюфтенца и ги сложете на скарата. Изпечете до степен готови за ядене, но да се са прекалено препечени, за да останат сочни.

За шишчетата нарежете пилешкото месо на хапки и го овкусете със сол, черен пипер и други подправки според вкуса ви.

Нарежете свинското месо на хапки и го овкусете със сол, черен пипер и други подправки според вкуса ви.

Вземете дървени пръчици за шишчета и започнете да редите, като редувате хапка месо с парче чушка, която предварително сте измили, почистили от семките и сте подсушили. Когато шишчетата са готови, ги сложете на скарата да се изпекат. Обърнете внимание, че шишчетата стават готови по-бързо от пържолките.

Пържолките, кюфтетата, кебапчетата и шишчетата сложете на скарата и изпечете по ваш вкус. Когато са готови, ги подредете върху дървена дъска.

Чушките по възможност да са и зелени и червени, за да е по-богато на вкусове ястието. Измийте добре чушките и ги подсушете.

Тиквичките измийте добре и подсушете. Нарежете ги на филийки и ги поръсете със сол. Оставете ги известно време да се отцедят и вече са готови за печене на скарата.

Чушките и тиквичките стават готови много бързо и затова ги сложете на скара накрая.

Подходяща гарнитура за скара са картофи соте или картофи с копър и чесън.

Ако гарнирате тази мешана скара за ценители с домашна лютеница, ще е страхотно!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Нали
Нали
19.11.2019 15:18
Идеална мъжка вечеря. Пълни очите много
0
0