Начин на приготвяне
2 големи пилешки пържоли от бутче и 2-3 големи свински пържоли се овкусяват със сол, черен пипер и други подправки според вкуса и се слагат на предварително загрята скара. Пекат се до златист загар. Не е добре да се препичат, за да бъдат крехки.
Каймата за кюфтетата и кебапчетата можете да купите готова или да си направите сами. Най-подходяща е смес от свинско месо, но може да бъде и пилешко. Ако каймата не е овкусена, можете да ѝ добавите чубрица, сол, черен пипер и други подправки според вкуса ви. Оформете кюфтенца и ги сложете на скарата. Изпечете до степен готови за ядене, но да се са прекалено препечени, за да останат сочни.
За шишчетата нарежете пилешкото месо на хапки и го овкусете със сол, черен пипер и други подправки според вкуса ви.
Нарежете свинското месо на хапки и го овкусете със сол, черен пипер и други подправки според вкуса ви.
Вземете дървени пръчици за шишчета и започнете да редите, като редувате хапка месо с парче чушка, която предварително сте измили, почистили от семките и сте подсушили. Когато шишчетата са готови, ги сложете на скарата да се изпекат. Обърнете внимание, че шишчетата стават готови по-бързо от пържолките.
Пържолките, кюфтетата, кебапчетата и шишчетата сложете на скарата и изпечете по ваш вкус. Когато са готови, ги подредете върху дървена дъска.
Чушките по възможност да са и зелени и червени, за да е по-богато на вкусове ястието. Измийте добре чушките и ги подсушете.
Тиквичките измийте добре и подсушете. Нарежете ги на филийки и ги поръсете със сол. Оставете ги известно време да се отцедят и вече са готови за печене на скарата.
Чушките и тиквичките стават готови много бързо и затова ги сложете на скара накрая.
Подходяща гарнитура за скара са картофи соте или картофи с копър и чесън.
Ако гарнирате тази мешана скара за ценители с домашна лютеница, ще е страхотно!
Коментари