Пита с извара

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921208634
Пита с извара
15/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете студеното масло на парченца и го смесете с брашното, което предварително сте пресяли със сол. Добавете 2 бр. жълтък (непременно запазете белтъците), 2 с.л. прясно настъргана лимонова кора и замесете тесто. Приберете готовото тесто в хладилник за 30 минути.

Разбийте изварата с останалите 2 яйца, добавете и 2-та белтъка, пудрата захар и стафидите. Разбърквайте до получаването на еднородна смес.

Извадете охладеното тесто. Отделете около 1/3 от него. Останалото тесто разточете и разстелете върху предварително намазнена кръгла тавичка, така ме да покриете и част от стените й.

Сипете вътре плънката. Останалото тесто разточете и нарежете на лентички с ширина 1 сантиметър, които наредете отгоре под формата на решетка.

Изпечете питата в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Рейтинг

4.7
56
43
30
20
10
Дай твоята оценка: