Начин на приготвяне
Кипваме 1/2 ч.ч. вода и заливаваме кускуса. Захлупваме и оставяме 30 минути да се задушава.
Докато кускусът се задушава, претриваме през сито изварата, добавяме 2 с.л. мед и ги объркваме.
Добавяме маслото към набъбналия кускус, сипваме и предварително разбитите яйца, набъбналите във вода плодове, изварата, меда и леко осоляваме. Изсипваме сместа в предварително намазнен съд за печене.
Запичаме сместа в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути.
Докато се пече пристъпваме към приготвянето на медения сироп. Първо смесваме канелата и остатъка от меда с 1/2 ч.ч. вода и варим 7-8 минути. Сваляме кипящата смес от огъня и добавяме 1 ч.л. лимонов сок.
Поливаме горещото печиво с меден сироп и щедро поръсваме с натрошен шамфъстък или други ядки по избор.