Начин на приготвяне
Макароните се сваряват във вряща подсолено вода, след което се прецеждат и се заливат с маслото.
Изварата се смесва със сметаната и се разбива с миксер. Отделят се жълтъците от белтъците на яйцата. Жълтъците се разбиват със захарта и ванилията. Отделно белтъците се разбиват на твърд сняг.
Половината от жълтъчената смес се смесва със сметаната, изварата и стафидите. Към останалата половина се добавят постепенно белтъците и всичко се изсипва при макароните.
Намасляваме подходяща тавичка. Посипваме дъното ѝ с галета. Отгоре разстиламе 1/3 от макароните. Покриваме ги с половината от сметановата смес. Поставяме втори пласт макарони, който заливаме с остатъка от сметаната и изварата.
Завършваме с трети пласт макарони. Намазваме с разбитото яйце, наръсваме със захар и печем до зачервяване в загрята до 170 градуса фурна.