Начин на приготвяне
Смесете захарта и нарязаното на масло кубчета. Размесете с ръце, добавете брашното, солта и яйцето.
Замесете тесто, направете топка и завийте със стреч фолио. Оставете за 30 мин. в хладилник.
Измийте и нарежете сините сливи, махнете костилките. Заемете с пълнежа на вкусния тарт.
Разбийте захарта и яйцата до побеляване. Добавете заквасената сметана и изварата. Разбъркайте, сипете нишестето.
Разточете тестото в кръгла или правоъгълна форма. Сложете го в тава с хартия за печене. Набодете с вилица.
Сипете сместа с изварата, после и сините сливи. Поръсете плодовия тарт с кафява захар.
Печете тарта с извара и сливи за 45 минути за 190 градуса.