Печено свинско месо цяло парче

Йозлям КадироваЙозлям КадироваКопирайтър23637612
13/11/2019
"Сочно, ароматно и страшно апетитно - имаме си цяло парче печено свинско месце тук "
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо931
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - около 1 кг
  • За мариноване
  • соев сос - 50 мл.
  • зехтин - 2 с.л. или олио
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото от ципите, ако има такива, измийте го и подсушете много добре.

Пригответе марината, като в по-дълбок съд смесете всички съставки и разбъркайте до хомогенност.

Сложете свинското при маринатата в съда и с помощта на лъжичка залейте месото от всички страни.

Оставете така за поне 30 минути (като препоръчвам, ако разполагате с повече време, да мариновате поне 2-3 часа), като от време на време завъртате месото или го поливате с лъжичка.

В тиган запечатайте месото от всички страни, след което го преместете в тава, залейте с 1 в.ч. вода или бира и изпечете до готовност.

По желание може да запечете първо под фолио за около час, след което махнете фолиото и изпечете печеното свинско месо цяло парче още малко.

Температурата на фурната за това свинско печено да е около 180 - 200 градуса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар