Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с яйца, сирене и доматен сос

Пълнени чушки с яйца, сирене и доматен сос

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Пълнени чушки с яйца, сирене и доматен сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • червени чушки - 4 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 200 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • оцет - 1 к.л.
  • брашно - 1 ч.л. с връх
  • вода - 1 к.ч.
  • сол
  • сирене
  • За доматения сос
  • домати - 1 в.ч. консерва
  • чесън - 1 скилидка
  • брашно - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете доматената консерва на котлона, добавете другите съставки и оставете, докато започне да къкри. Преместете в тава и изпечете за 10 минути, за да започне леко да се сгъстява.

Почистете чушките и започнете с приготвяне на плънката.

За целта в удобна купа разбийте яйцата с киселото мляко, постепенно добавяйте оцета, водата, намачкания чесън и всички останали съставки (без сиренето).

Натрошете малка част от сиренето (например от 200 г сирене вие използвайте 50 г за намачкане) и ги разбъркайте в сместа, а другата част от сиренето разрежете на кръгчета с големината на отвора на чушките. Те ще се използват като тапа, за да не изтече плънката, тъй като първоначално тя е течна.

Напълнете чушките със сместа, поставете капачето от сирене и процедирайте така и с останалите чушки.

Наредете пълнените чушки върху доматения сос.

Изпечете пълнените чушки с яйца и сирене до готовност (около 20-30 минути) на 190 градуса.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: