Начин на приготвяне
Сложете доматената консерва на котлона, добавете другите съставки и оставете, докато започне да къкри. Преместете в тава и изпечете за 10 минути, за да започне леко да се сгъстява.
Почистете чушките и започнете с приготвяне на плънката.
За целта в удобна купа разбийте яйцата с киселото мляко, постепенно добавяйте оцета, водата, намачкания чесън и всички останали съставки (без сиренето).
Натрошете малка част от сиренето (например от 200 г сирене вие използвайте 50 г за намачкане) и ги разбъркайте в сместа, а другата част от сиренето разрежете на кръгчета с големината на отвора на чушките. Те ще се използват като тапа, за да не изтече плънката, тъй като първоначално тя е течна.
Напълнете чушките със сместа, поставете капачето от сирене и процедирайте така и с останалите чушки.
Наредете пълнените чушки върху доматения сос.
Изпечете пълнените чушки с яйца и сирене до готовност (около 20-30 минути) на 190 градуса.