Начин на приготвяне
Измийте и почистете чушките от кочана и семената.
В купа разбийте яйцата и добавете киселото мляко, натрошеното сирене, нарязания магданоз и черен пипер на вкус, разбъркайте.
Нарежете домата на 12 резена, те ще служат за капаче на чушката. Напълнете чушките със смес и поставете резен домат отгоре.
Подредете чушките в тава, намазана с олио, и поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна, печете за около 15 минути.
През това време си направете Бешамела, в тиган разтопете маслото и добавете брашното, бъркате до лека промяна на цвета на брашното.
На тънка струя към тях наливайте студеното прясно мляко при непрекъснато бъркане, за да не останат бучки брашно и варите до леко сгъстяване.
Посолете и поръсете с черен пипер на вкус, разбъркайте и свалете соса от котлона. Залейте пълнените чушки със соса и ги върнете във фурната, печете до лек загар на чушката.