Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки със сирене и яйца в сос Бешамел

Пълнени чушки със сирене и яйца в сос Бешамел

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Пълнени чушки със сирене и яйца в сос Бешамел2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Лятото искаме нещо по-свежо, затова залагаме на тази вкусна вариация на пълнени чушки с ароматен сос Бешамел"

Необходими продукти

  • чушки - 12 бр. малки
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 100 г
  • сирене - 150 г
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • домати - 1 бр.
  • сос Бешамел
  • масло - 50 г
  • брашно - 50 г
  • прясно мляко - около 500 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете чушките от кочана и семената.

В купа разбийте яйцата и добавете киселото мляко, натрошеното сирене, нарязания магданоз и черен пипер на вкус, разбъркайте.

Нарежете домата на 12 резена, те ще служат за капаче на чушката. Напълнете чушките със смес и поставете резен домат отгоре.

Подредете чушките в тава, намазана с олио, и поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна, печете за около 15 минути.

През това време си направете Бешамела, в тиган разтопете маслото и добавете брашното, бъркате до лека промяна на цвета на брашното.

На тънка струя към тях наливайте студеното прясно мляко при непрекъснато бъркане, за да не останат бучки брашно и варите до леко сгъстяване.

Посолете и поръсете с черен пипер на вкус, разбъркайте и свалете соса от котлона. Залейте пълнените чушки със соса и ги върнете във фурната, печете до лек загар на чушката.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: