Миди с вкусни сосове

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
159
06/12/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо113
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се изчистват и добре се измиват. Варят се на силен огън с 1 чаша вода и подправките. Добре сварените миди се изцеждат и се изваждат от черупките.

Мидите се сервират както топли, така и студени. Топлите миди се сервират със сос, приготвен с масло, а студените със сос - приготвен с олио.

Приготвяне на топлия сос: Маслото се сгорещява и в него се запържва брашното. Жълтъкът се разбива с малко вода и се прибавя на струйка към запърженото масло, при непрекъснато разбъркване.

Вари се около 10 минути. Отстранява се от котлона и се прибавя лимоновият сок и магданозът, нарязан на ситно.

Приготвяне на студен сос: Бульонът от мидите се прецежда и към него се прибавят олиото, черният пипер и сокът от лимона. Сместа се кипва за около 1-2 минути. Охлажда се и се прецежда.

Непременно опитайте тези миди с вкусни сосове!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар