Начин на приготвяне
Сложете да заври вода за спагетите, а междувременно загрейте зехтина в отделна тенджерка. Счукайте чесъна и го сипете в загретия зехтин, след като се позапържи добавете и доматите.
Отцедете мидите от консервата, но запазете сока им. Изсипете половината от него при доматите, налейте виното. Варете на тих огън 20-тина минути, като разбърквате от време на време.
Сипете спагетите, сол и малко от останалия сок от мидите в кипящата вода. Варете 10-12 минути. Нарежете 2 с.л. магданоз. Прибавете мидите към доматения сос, разбърквайте без да оставяте сместа да заври.
Овкусете със сол и пипер. Отцедете спагетите, прехвърлете ги в купа и залейте със соса. Поръсете с магданоз и поднесете.