Начин на приготвяне
Нарежете тиквичките и патладжаните на едро. Посолете ги и ги оставете за 10-15 минути на хладно, за да се отцедят от излишните течности.
Почистете чушките от семките и ги нарежете на парчета, подходящи за нанизване. Гъбите се режат на две, а морковите и лукът на едро.
Смесете всички зеленчуци, включително и патладжаните и тиквичките в дълбока купа. Добавете зехтина, черен пипер и соев сос на вкус и размесете, за да се овкусят равномерно. Като редувате продуктите ги нанижете на дървени шишове.
Зеленчуковите шишчета се пекат до готовност на умерена скара от всички страни. Поднасят се с гарнитура нарязани домати, краставици и прясно зеле.
Соса се приготвя като към сметана добавите пресования чесън и наситнения копър. Подправяте със сол на вкус и разреждате с малко кисело мляко. Трябва да отлежи поне 2 часа във хладилник преди поднасяне.