Начин на приготвяне
Тиквичката, чушката, гъбите и лукът се нарязват на средни парчета. Доматът се реже на четири, изгребва се сърцевината му, с която се застила леко намазнена тавичка. Останалата му част се нарязва на парчета.
Тиквичката, чушката, лукът, гъбите и доматът се набождат на шишчетата. Слагат се в тавичката върху доматената сърцевина.
От зехтина, малко минерална вода, сол, черен и червен пипер, мащерката и чилито се приготвя марината, с която се намазват всички зеленчукови шишчета.
Накрая се поръсва с чесъна на прах и натрошения бульон.
Пекат се 15 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса. Наръсват се с настърганите кашкавал и пармезан, и се запичат за 5-10 минути.