Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта за няколко минути.
Добавяме брашното, разбъркано с нишестето. Разбъркваме с дървена шпатула и прибавяме внимателно 20 грама от маслото, разтопено на огън.
Изсипваме сместа в тава, постлана с хартия за печене, и я разпределяме равномерно.
Печем на 190 градуса в предварително загрята фурна за 8 минути.
Изваждаме и слагаме върху кухненска кърпа, поръсваме със захар.
Когато изстине, освобождаваме от хартията за печене и разрязваме през средата на четири равни парчета.
Отделно разрязваме пръчиците ванилия по дължина и изстъргваме ванилията от тях.
Кората на лимона настъргваме на ситно и изстискваме 3 с.л. от сока му.
Маслото разбиваме с пудрата захар на пяна. Прибавяме ванилията, сока на лимона, настърганата кора и 20 грама от кокосовите стърготини.
С 1/3 от тази смес намазваме всяко парче от изпеченото тесто. Навиваме на руло и отгоре намазваме с остатъка от лимоновата смес и поръсваме с останалите кокосови стърготини. Прибираме в хладилник.
Обелваме ананаса и го нарязваме по дължина като отделяме сърцевината му. После режем напречно на малки парчета с размер 2 см.
Изваждаме рулата от хладилника и ги нарязваме на парчета. На всеки шиш нанизваме последователно от рулото и парчета ананас, като ги редуваме.