Пилешка кавърма на тиган

АнабелАнабел
Ветеран
489
2k
924
204
01/11/2019
"Кавърма за чудо и приказ сме си спретнали тук "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 218
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на хапки и се слага в дълбок тиган със загрято олио, да се задуши. Малко след това се прибавят почистените и нарязани на ивички лук, чушки, на колелца моркови и гъби на филийки.

Отгоре се поръсва червения пипер, прибавя се сол на вкус, и се разбърква. Добавят се нарязани или настъргани домати, налива се малко топла вода, така че да покрие зеленчуците, малко червено вино и ястието се оставя да къкри на бавен огън.

Щом ястието се позадуши, се овкусява с риган, черен пипер на вкус и дафинов лист. Ястието се похлупва и се задушаването продължава на умерена температура, докато водата почти изври от кавърмата.

Готовата пилешка кавърма на тиган се сервира поръсена с пресен магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар