Ризото с гъби и топено сирене

Кристиан АлександровКристиан Александров
Ентусиаст
316
858
1k
43
27/10/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо204
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза до готовност, отцеждаме излишната вода, ако има такава, и го оставяме настрани.

Нарязваме лука и гъбите на дребно и ги запържваме в нагорещеното олио в дълбок тиган или тенджера за 10-15 минути.

Добавяме топеното сирене и сметаната.

Разбъркваме и сипваме вътре и ориза.

Запържваме за още 10 минути, посоляваме ризотото, сипваме черния пипер, разбъркваме и отместваме от котлона.

Сервираме ризотото с гъби и топено сирене веднага с поръсен магданоз отгоре.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар