Пълнени чушки на фурна с доматен сос

АнабелАнабел
Експерт
386
3
56
24/10/2019
"Пълнени чушки и сосче, че нали трябва да има в какво да топим хлебчето "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо171
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изтърбушват, почистват се от дръжки и семки, след което се попарват с вряла вода за две-три минути. Лукът и морковът се нарязват на дребно, слагат се в дълбок тиган и се задушават в мазнина.

След като омекнат, се прибавя кайма. Бърка се, за да стане на трохи и след като побелее, се слага в тигана измитият ориз и една чаена чаша вода. Добавят се сол на вкус, чубрицата, черният и червеният пипер.

След като набъбне оризът, тиганът се дръпва от котлона и се оставя плънката малко да изстине. Чушките се напълват и подреждат в тавичка. Наливат се още две чаени чаши вода и ястието се слага да се пече във фурната на 200 градуса.

По средата на печенето чушките се обръщат и отгоре им се разпределя доматеният сос. Той се приготвя, като доматите се настържат или нарежат на дребно. Овкусява се със сол и малко захар. Чушките се пекат до сгъстяване на соса и сваряване на ориз.

Поднесете готовите пълнени чушки на фурна с доматен сос, докато са още топли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар