Ориз и ребра на фурна

АнабелАнабел
Копирайтър
361
3
50
21/10/2019
"Има и ориз, има и ребра - какво повече му трябва да човек, за да бъде доволен и щастлив "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо298
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свински ребра - 700 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.ориз
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • олио - 6 с.л.
  • подправка за ориз - 1 с.л. (не е задължително)
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребрата се слагат в дълбок тиган и се запържват в мазнина.

Към тях се прибавят нарязаните на дребно лук и морков.

Щом омекнат, се прибавя измитият ориз и малко вода.

Добавят се солта и подправките. След като набъбне оризът, се прехвърля в тава.

Нарязва се на дребно пресен магданоз и се слага в ориза заедно с три чаени чаши вода.

Тавата се слага във фурната и оризът с ребра се пече на 200 градуса до готовност.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар