Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско с праз и картофи в гювеч

Свинско с праз и картофи в гювеч

Свинско с праз и картофи в гювеч
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5
"Кой не иска да готви бързо и лесно - ние със сигурност искаме"

Необходими продукти

  • свинско месо - 600 г
  • праз - 2 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • картофи - 600 г
  • чушки - 1 бр.
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • люти чушки - 1 бр.
  • риган - 2 стръка пресен
  • сол
  • червен пипер 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на хапки, а праз лукът - на колелца.

Слагат се да се запържат за кратко в тиган, поръсват се със сол и се прехвърлят в глинен гювеч.

Картофите се обелват и нарязват на средно големи парчета. Заедно със скилидките чесън, нарязаната чушка се слагат също в гювеча.

Продуктите се разбъркват, поръсват се с още малко сол, лъжица царевично брашно и червен пипер, след което в гювеча се налива около 200 мл вода.

Най-отгоре върху зеленчуците се поставя лютата чушка и стръкчета пресен риган.

Свинското с картофи в гювеч се в студена фурна и се готви на 220 градуса през първите 20 мин, след което температурата на фурната се намалява на 170 градуса.

Малко преди готовност на свинското с праз и картофи в гювеч се маха капакът, за да се получи приятен загар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: