Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско с картофи и гъби в гювеч

Свинско с картофи и гъби в гювеч

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Свинско с картофи и гъби в гювеч
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско месо - 700 г от плешка
  • картофи - 500 г
  • гъби - 1/2 буркан стерилизирани
  • праз - 1 стрък
  • чубрица
  • черен пипер
  • соев сос
  • червен пипер
  • вода - 1 ч.ч.
  • вино бяло - 1/2 ч.ч.
  • домати - 1 буркан, консервирани
  • олио - 3 - 4 с.л
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме праза и нарязваме на колелца. Обелваме и нарязваме картофите.

Отцеждаме гъбите от водата и оставяме на страна. Месото нарязваме на средни късове, поставяме го в съд и посипваме със соевия сос, червения пипер и черния пипер.

Оставяме на страна за около 30 минути. В гювеча си изсипваме олиото прибавяме праза. Към него прибавяме нарязаните картофи, като овкусяваме с червения пипер, чубрицата и солта.

Изсипваме и свинското, добавяме доматите изливаме водата заедно с виното. Поръсваме със солта, разбъркваме леко, поставяме капака и слагаме във фурната.

Печем за около 2 часа.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: