Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско с картофи и праз в гювеч

Свинско с картофи и праз в гювеч

Свинско с картофи и праз в гювеч
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"В гювеч всичко се получава много вкусно и крехко Вижте как да си приготвите това свинско с картофи"

Необходими продукти

  • свински бут - 700 грама
  • чушки - 1 червена и 1 зелена
  • картофи - 2 кг
  • моркови - 2 броя
  • праз - 2 стръка
  • домати - 200 г на кубчета (от консерва)
  • червен пипер - 2 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чубрица - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете свинското месо на кубчета.

Загрейте олиото в тиган и запържете нарязаното месо. Прибавете към него предварително наситнените моркови, чушки и праз. Разбъркайте и задушете всичко заедно, свалете от котлона.

Прехвърлете месото със зеленчуците в гювеч и прибавете вътре нарязаните на по-едро картофи.

Овксуете с черен пипер, чубрица, сол и наситнен магданоз. Добавете доматите на кубчета и разбъркайте.

Сипете гореща вода, която да достига до около 1/3 в гювеча.

Сложете съда в студена фурна, включете на 180 градуса и печете около 90 минути или до готовност.

Свинското с картофи и праз в гювеч е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: