Агнешка супа на баба

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Агнешка супа на баба
Снимка: Геновева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Не ставаме от масата, докато не получим поне още една порция от Агнешката супа на баба - а вие може да си запишете рецептата"

Необходими продукти

  • агнешки комплект - 400 г дреболии
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1/2 зелена
  • чушки - 1/2 червена
  • ориз - 3 с.л.
  • джоджен
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • за застройката
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии се измиват и се слагат да се варят в тенджера. След като са сварени, ги вадим от бульона, а него го прецеждаме. Дреболиите се нарязват. Лукът, морковът и чушките се измиват, почистват и се нарязват.

В дълбока тенджера сгорещяваме мазнината и запържваме дреболиите за около 2 минути. След това добавяме лук, морков и чушките и запържваме всичко, докато омекнат зеленчуците. Добавяме прецедения агнешки бульон и допълваме с вода.

Оставяме супата да заври. След това добавяме измития ориз и оставяме да поври за 10-15 минути или до готовност на ориза. Овкусяваме със сол, черен пипер, джоджен и магданоз.

Накрая застройваме агнешката супа на баба с 1 яйце и 2 с.л. кисело мляко, които сме разбили. Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Геновева
Геновева
Благодаря...
29.10.2019 15:29
Кристина Черникова
Кристина Черникова
Изглежда много апетитна! :)
07.10.2019 11:58
1