Шункови рулца

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
58
14
01/07/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 683
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива с малко прясно мляко и захар. След това се добавя към пресятото брашно и размекналия се маргарин. Добавя се и останалото мляко и се замесва меко тесто.

Готовото тесто се разделя на 6 равни части, които се прибират на хладно поне за 1 час.

Шунката се нарязва на ситно и се смесва с разбитите на пяна два вида сметана.

Всяко топче тесто се разточва на тънка кора, която се нарязва на квадрати или правоъгълници. Част от плънката се разпределя равномерно върху тестото, след което се навиват рулцата.

Готовите рулца се поставят в предварително намазнена тава, намазват се с разбития жълтък и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Практичен метален нож за тесто 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен метален нож за тесто 20 см
7.55 лв.
Виж ››

Приготвянето на тестени сладкиши и солени изделия вече е по-лесно, бързо и точно, благодарение на металния нож за тесто. Усъвършенствайте уменията си в боравенето с тесто и станете истински самоук талант с вашия нов метален нож за тесто!

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар