Пица-рулца

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Пица-рулца
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3-4
"Когато става дума за пица, формата няма никакво значение - само вкусът"

Необходими продукти

  • бутертесто - 2 бр. от тънкото
  • филе - 150 г нарязано
  • кашкавал - 200 г настърган
  • домати - 1 буркан или сос за пица
  • маслини - 1 к.ч. обезкостени
  • зехтин - 2 с.л. или олио
  • сол
  • черен пипер
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разгъваме тестото и оставяме леко да отвърне на стайна температура.

Намазваме със сос за пица или с предварително разбърканите наситнени домати със зехтин и подправени със сол, черен пипер и риган на вкус.

Нареждаме филето, разпределяме нарязаните обезкостени маслини и поръсваме щедро с кашкавал.

Навиваме тестото на стегнато руло и го нарязваме на шайби с дебелина около 1 см.

Подреждаме рулцата с тава застлана с хартия за печене.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: