Телешко задушено в глинен съд

06/10/2019
"Две неща са нужни, за да приготвите вкусно телешко - глинен съд и любов, останалото са подробности, които може да намерите в рецептата "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо154
  • Преглеждания за месеца154
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо нарязваме на парчета. В дълбока тенджера поставяме олиото и оставяме да се загрее. Прибавяме месото и запържваме. Вадим и поставяме в гювеч.

Нарязваме си лука на ситно и в същата мазнина запържваме. Нарязваме морковите на колелца. Прибавяме ги към лука, както и смлените домати, червения пипер, доматено пюре, грах и захарта.

Оставяме така всичко да се задуши. След като е готово, добавяме и телешкото.

Заливаме ястието с водата. Посоляваме, прибавяме и подправките, похлупваме и поставяме във фурната.

След час и половина вадим гювеча и прибавяме измитите и обелени картофи.

Връщаме във фурната до готовност.

След това сервираме, като поръсваме нашето телешко задушено в глинен съд със ситно нарязания магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар