Празнично фондю с три вида сирена

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Копирайтър
170
398
76
34
3
03/10/2019
"Ето това празнично фондю е причината да забравим деликатно за всякаква диета и да се отдадем на гурме удоволствия "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо300
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • шампанско - 200 мл
  • лук - 1 глава кромид
  • грюер - 2 ч.ч. настъргано
  • ементал - 2 ч.ч. настъргано
  • камамбер - 1 ч.ч. натрошено
  • индийско орехче - 1 щипка
  • бял пипер - 1 щипка
  • франзела - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме нишестето с лимоновия сок и разбъркваме, докато се разтвори. Нарязваме лука на дребно и го прехвърляме в дълбока тенджера, заливаме го с шампанско и го оставяме да ври около 2-3 минути.

След това добавяме сирената и разтвореното нишесте. Разбъркваме добре, след като сместа се загрее я оставяме да ври около 10 минути, докато сирената се разтопят и сместа се сгъсти.

Подправяме с индийско орехче и бял пипер. Сервираме фондюто с франзела, нарязана на хапки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар