Любимият киш със спанак и сирене

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Копирайтър
212
519
209
47
5
25/09/2019
"Любовта е до време, но любимият киш със спанак и сирене няма никога да ви подведе "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 992
  • Преглеждания за месеца2088
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 300 г
  • масло - 130 г
  • яйца - 2 бр.
  • вода/студена - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • за плънката
  • спанак - 300 г
  • сирене - 500 г
  • яйца - 3 бр.
  • кашкавал - 70 г /настърган
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества
Кишове

Начин на приготвяне

Започваме с тестото, като разбиваме яйцата, прибавяме солта, предварително разтопеното масло, водата и малко по малко започваме да добавяме брашното, замесваме гладко тесто, което оставяме да престои в хладилника поне за 30 минути.

През това време започваме да правим плънката за киша със спанак и сирене.

Бланшираме за малко спанака в подсолена вода и го оставяме да се отцеди.

Разбиваме яйцата, прибавяме натрошеното сирене, черния пипер и спанака, нарязан на ситно.

Изваждаме тестото от хладилника, разточваме го и го разстиламе в намазнена тавичка с къдрава форма (разстиламе добре по краищата на тавичката).

Преди да сложим плънката, слагаме тестото съвсем за малко да се запече на 180 градуса (докато леко се зачерви).

След това изсипваме плънката и поръсваме отгоре киша с настъргания кашкавал.

Връщаме обратно във фурната на същата температура до пълната му готовност.

Метална правоъгълна тава с дръжки 35см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална правоъгълна тава с дръжки 35см
18.00 лв.
Виж ››

Ще осъзнаете какво удобство е наличието на метална тава в кухнята, щом я получите. Позволява приготвяне на сладкиши, солени ястия, дори салата, ако е в по-голямо количество. Правоъгълната тава има дръжки за още по-голямо удобство при употреба.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар