Начин на приготвяне
Започваме с тестото, като разбиваме яйцата, прибавяме солта, предварително разтопеното масло, водата и малко по малко започваме да добавяме брашното, замесваме гладко тесто, което оставяме да престои в хладилника поне за 30 минути.
През това време започваме да правим плънката за киша със спанак и сирене.
Бланшираме за малко спанака в подсолена вода и го оставяме да се отцеди.
Разбиваме яйцата, прибавяме натрошеното сирене, черния пипер и спанака, нарязан на ситно.
Изваждаме тестото от хладилника, разточваме го и го разстиламе в намазнена тавичка с къдрава форма (разстиламе добре по краищата на тавичката).
Преди да сложим плънката, слагаме тестото съвсем за малко да се запече на 180 градуса (докато леко се зачерви).
След това изсипваме плънката и поръсваме отгоре киша с настъргания кашкавал.
Връщаме обратно във фурната на същата температура до пълната му готовност.
Коментари