Сарми по тракийски

21/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо47
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • точени кори - 1 пакет
  • свински гърди - 600 г
  • масло - 100 г разтопено
  • домати - 2 бр. от консерва
  • доматен сок - 3 с.л.
  • праз - 1 стрък
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме праз на ситно и го задушаваме в сгорещено олио за 3 минути под капак на тих огън.

Обезкостяваме месото, нарязваме го на малки късчета и го слагаме при омекналия праз. След около 5 минути добавяме черен пипер и сол, прибавяме доматения сос и наситените домати.

Разбъркваме добре, усилваме котлона и задушаваме ястието, докато сосът изври.

Разстиламе кори за баница и от тях изрязваме квадрати с ширина от около 20 см. Намазваме с разтопеното масло, в средата слагаме от плънката и завиваме сарми.

Подреждаме ги в намазнена тавичка, печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25-30 минути.

След като ги извадим от фурната, наливаме 1 пръст гореща вода и ги покриваме с кърпа нашите сарми по тракийски.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар