Турска баница бюрек

АнабелАнабелКопирайтър333344
16/09/2019
"И вие ли сте станали рано-рано, за да приготвите турска баница бюрек "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 610
  • Преглеждания за месеца724
  • Преглеждания за седмицата508
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват две яйца и и към тях се прибавят киселото мляко със загасената в него сода и предварително натрошеното сирене.

Тавата, в която, ще се пече бюрекът, се намазнява и на три-четири места се слага от плънката.

Слагат се три кори, отгоре се поливат с малко олио и се слага от плънката.

Така се редуват до изчерпването на корите. Последният слой трябва да е само кори.

Турската баница се нарязва на осем триъгълни парчета (като торта). Кравето масло се разтопява и с него се полива бюрекът, като се стараем да влезе в направените прорези.

Разбиват се останалите четири яйца, прибавя се прясното мляко и сместа се излива равномерно върху бюрека.

Пече се в загрята на 190 градуса фурна до приятен загар.

Готовият бюрек се изважда от фурната и тавата се обръща върху две купички.

Целта е да остане пухкав.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар