Агнешко печено шпиковано

16/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си добре месото, след което го натъркваме със солта и черния пипер от всички страни.

На месото от агнешки врат правим малки разрези, с помощта на остър нож, след което пъхаме изчистените скилидки чесън.

В съд поставяме продуктите за марината, като разбъркваме до получаването на еднородна смес. Овкусяваме врата и го прибираме в хладилника за едно денонощие.

На другия ден месото овкусяваме с подправките - чубрица и кимиона.

В тавичка омазнена поставяме агнешките вратни парчета, заливаме с бира, и поставяме да печем в предварително загрята фурна, като завиваме съда с фолио и печем около 40 минути.

Фолиото отстраняваме и допичаме до желания загар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар