Яйца на очи с гъби

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Копирайтър
212
519
209
47
5
12/09/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо333
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Яйца на Очи

Начин на приготвяне

Почистваме гъбите и ги сваряваме в подсолена вода. Смиламе ги в машинка за месо. Или ги нарязваме, ако предпочитаме да има парченца. Запържваме брашното в част от маслото до златист цвят.

Прибавяме гъбите, поръсваме с черен пипер, добавяме прясното мляко и след като сместа кипне, отстраняваме от огъня.

Разпределяме гъбите в чинии и правим вдлъбнатина, в която поставяме по едно или две яйца на очи. Заливаме яйцата с останалото масло, запържено с червен пипер.

Пластмасов съд за белене на яйца - 9.5 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасов съд за белене на яйца - 9.5 см
6.60 лв.
Виж ››

Край на досадното белене на яйца - във всеки дом трябва да има поне по един такъв практичен съд за белене на сварени яйца

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар