Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Паеля»Любимата паеля с миди и скариди

Любимата паеля с миди и скариди

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Любимата паеля с миди и скариди1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • миди - 500 грама
  • скариди - 100 грама
  • чушки - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • зелен фасул - 1 шепа
  • лимони - 4 броя
  • ориз - 1 ч.ч.
  • зехтин - 1 к.ч.
  • пилешки бульон - 3 ч.ч.
  • шафран - 1 щипка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред трябва хубаво да измием мидите. Загряваме зехтина в голям тиган, слагаме ситно нарязаните, кромид лук, чушка и чесън.

Посоляваме, добавяме щипка шафран, черен пипер, нарязания на ситно магданоз и зелен фасул, нужни са около 3-4 минути, докато зеленчуците омекнат.

Разбъркваме добре, прибавяме ориз, пилешкия бульон и накрая мидите и скаридите. Слагаме капак, намаляваме на средна температура и оставяме за около 15-20 минути.

Оризът трябва да поеме цялата течност а мидите да се отворят добре. Сервираме с нарязани лимони

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: