Любимата паеля с миди и скариди

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Копирайтър
156
12
508
3
09/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо127
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред трябва хубаво да измием мидите. Загряваме зехтина в голям тиган, слагаме ситно нарязаните, кромид лук, чушка и чесън.

Посоляваме, добавяме щипка шафран, черен пипер, нарязания на ситно магданоз и зелен фасул, нужни са около 3-4 минути, докато зеленчуците омекнат.

Разбъркваме добре, прибавяме ориз, пилешкия бульон и накрая мидите и скаридите. Слагаме капак, намаляваме на средна температура и оставяме за около 15-20 минути.

Оризът трябва да поеме цялата течност а мидите да се отворят добре. Сервираме с нарязани лимони

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар