Спагети ала Болонезе

АнабелАнабел
Ветеран
549
2k
1k
218
08/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо592
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагетите се сваряват в подсолена вода по указанията на опаковката.

През това време се приготвя сосът. В тиган се загрява зехтин и в него се задушават нарязаните на ситно лук, чесън и морков. След като омекнат към тях се прибавя каймата.

Бърка се докато тя стане на трохи и побелее. След това се налива виното. Изчаква се да се поизпари и се прибавят смлените домати и целите чери доматчета.

Сосът се овкусява със сол, сух босилек и риган. Оставя се да се сгъсти, като температурата на котлона се намалява. Готовият сос се поръсва с прясно смлян черен пипер.

В чиния се слагат спагети, поливат се със сос Болонезе и се сервират поръсени с настърган пармезан и стръкче пресен босилек.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар