Спагети ала Болонезе

АнабелАнабелНовак282
08/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо104
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагетите се сваряват в подсолена вода по указанията на опаковката.

През това време се приготвя сосът. В тиган се загрява зехтин и в него се задушават нарязаните на ситно лук, чесън и морков. След като омекнат към тях се прибавя каймата.

Бърка се докато тя стане на трохи и побелее. След това се налива виното. Изчаква се да се поизпари и се прибавят смлените домати и целите чери доматчета.

Сосът се овкусява със сол, сух босилек и риган. Оставя се да се сгъсти, като температурата на котлона се намалява. Готовият сос се поръсва с прясно смлян черен пипер.

В чиния се слагат спагети, поливат се със сос Болонезе и се сервират поръсени с настърган пармезан и стръкче пресен босилек.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар