Пържен дунавски сом

АнабелАнабелНовак277
02/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо247
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • сом - 1.120 кг
  • сол
  • пшеничено брашно - 5 с.л.
  • царевично брашно - 0.5 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства, измива се дорте и се нарязва на котлети. Осолява се и се оставя да престои на хладно около час.

Пшениченото и царевичното брашно се смесват до еднородност. Парчетата риба се овалват в сместа и се поставят в тиган със сгорещена мазнина.

Изпържват се и от двете страни до златисто, след което се поставят върху домакинска хартия, за да им се отнеме излишната мазнина.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар