Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Здравословни джинджифилови меденки

Здравословни джинджифилови меденки

Здравословни джинджифилови меденки
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Децата на добрите майки хапват само здравословни джинджифилови меденки"

Необходими продукти

  • мед - 3 с.л.
  • брашно от лимец - 2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • карамфил - 1 щипка
  • канела - 1 щипка
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1/4 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • шипков мармалад - за слепване
  • кокосови стърготини - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето, меда и олиото. Добавяме содата, загасена с оцета, канелата, карамфил и джинджифила. Постепенно сипваме брашно от лимец и замесваме меко тесто за сладки. Оставяме го за 15 минути да престои.

След това от тестото оформяме топчета с големината на орех и ги подреждаме в тава, покрита с хартия за печене.

Печем на 180 градуса около 15 минути.

След като изстинат, ги слепваме по 2 с шипков мармалад и овалваме в кокосови стърготини.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: