Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Пухкави козуначени курабии

Пухкави козуначени курабии

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Пухкави козуначени курабии
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
25

Необходими продукти

  • брашно - 650 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 7 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр
  • ванилия - 1 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • лимонова кора - от 1/2 лимон
  • мас - 1/2 ч.ч.
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си приготвяме брашното, като го пресяваме.

В голяма купа счукваме яйцата, като от тях оставяме единия жълтък за намазване.

В друга купичка си слагаме киселото мляко и добавяме бакпулвера, като оставяме докато шупне и след това прибавяме прясното мляко, което не трябва да е горещо а топло.

Към него добавяме захарта, кората от 1 лимон и ванилията.

Смесваме всички съставки, като в купата с брашното изсипваме яйчената смес и започваме да замесваме меко тесто.

Към него добавяме и маста, която трябва да не е течна, а мека.

Така готовото тесто оставяме да почине за около 30 минути.

През това време си включваме фурната да загрява на 180 градуса.

Приготвяме си тавичката, като я застиламе с хартия за печене, и започваме да си оформяме курабийките.

Оформянето става, като вземаме от тестото и оформяме топки.

Нареждаме ги в тавата, намазваме с жълтък и поръсваме със захарта.

Поставяме във фурната и печем до готовност.

Пухкавите козуначени курабии са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: