Начин на приготвяне
Първо си приготвяме брашното, като го пресяваме.
В голяма купа счукваме яйцата, като от тях оставяме единия жълтък за намазване.
В друга купичка си слагаме киселото мляко и добавяме бакпулвера, като оставяме докато шупне и след това прибавяме прясното мляко, което не трябва да е горещо а топло.
Към него добавяме захарта, кората от 1 лимон и ванилията.
Смесваме всички съставки, като в купата с брашното изсипваме яйчената смес и започваме да замесваме меко тесто.
Към него добавяме и маста, която трябва да не е течна, а мека.
Така готовото тесто оставяме да почине за около 30 минути.
През това време си включваме фурната да загрява на 180 градуса.
Приготвяме си тавичката, като я застиламе с хартия за печене, и започваме да си оформяме курабийките.
Оформянето става, като вземаме от тестото и оформяме топки.
Нареждаме ги в тавата, намазваме с жълтък и поръсваме със захарта.
Поставяме във фурната и печем до готовност.
Пухкавите козуначени курабии са готови.