Агнешка шарден чорба

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Агнешка шарден чорба
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешки шерден - 1 кг
  • ориз - 1 к.ч.
  • лук - 1 бр
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 2 л
  • черен пипер - 1/2 с.л
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • оцет - 150 мл
  • лют пипер - пожелание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като сме си измили много добре шардена, го изплакваме обилно със студена вода.

В тенджера изсипваме вода и го поставяме, като оставяме на котлона да ври до готовност.

Обелваме си лука и нарязваме на ситно.

В тиган, който е прибавено олиото, го поставяме на котлона да се загрее и изсипваме лука.

Оставяме да се задуши и след това прибавяме солта и червения пипер.

Всичко това изсипваме в чорбата.

Към чорбата добавяме и ориза.

Оставяме да ври до готовност на ориза след което, изсипваме и нарязания на ситно шарден.

Прибавяме и черния пипер и отстраняваме агнешката чорба.

Поднасяме гореща агнешка шарден чорба с чесъна и оцета и по желание лютия пипер, поръсен отгоре.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: