Агнешка шарден чорба

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
671
2k
5k
360
3
18/08/2019
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо498
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешки шерден - 1 кг
  • ориз - 1 к.ч.
  • лук - 1 бр
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 2 л
  • черен пипер - 1/2 с.л
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • оцет - 150 мл
  • лют пипер - пожелание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като сме си измили много добре шардена, го изплакваме обилно със студена вода.

В тенджера изсипваме вода и го поставяме, като оставяме на котлона да ври до готовност.

Обелваме си лука и нарязваме на ситно.

В тиган, който е прибавено олиото, го поставяме на котлона да се загрее и изсипваме лука.

Оставяме да се задуши и след това прибавяме солта и червения пипер.

Всичко това изсипваме в чорбата.

Към чорбата добавяме и ориза.

Оставяме да ври до готовност на ориза след което, изсипваме и нарязания на ситно шарден.

Прибавяме и черния пипер и отстраняваме агнешката чорба.

Поднасяме гореща агнешка шарден чорба с чесъна и оцета и по желание лютия пипер, поръсен отгоре.

Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
Приготвяй си тази рецепта в:
Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
23.92 лв.
Виж ››

Допълнете колекцията си от кухненски съдове с тази плитка емайлирана тенджера. Удобна за готвене, поддържане и съхранение. Тя е плитка, но и достатъчно голяма, за да нахраните всички у дома с приготвената в нея гозба. Предлага се с красива декорация.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар