Телешка супа с фиде

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921216771
Телешка супа с фиде
13/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
220 мин.
Общо
235 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 700 г
  • кости - 250 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • моркови - 2 бр.
  • ряпа - 1 бр. малка
  • алабаш - 1 бр. малък
  • карфиол - 1 - 2 розички
  • гъби - 2 - 3 бр.
  • домати - 1 бр.
  • бульон - 1 кубче телешки
  • сол
  • фиде
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото на по-едри кубчета и го сложете в студена подсолена вода заедно с костите да кипне. Варете до омекване на месото, като отпенвате бульона от време на време.

Нарежете зеленчуците на кубчета (морковите на лентички) и ги прибавете към месото 2 часа след началото на варенето. Оставете всичко да ври още поне 1-2 часа.

Добавете още вода, в която предварително сте разтворили телешкия бульон.

Прецедете готовата супа, махнете костите и върнете месото и зеленчуците обратно в съда и на котлона. Добавете 1-2 шепи фиде и варете още 10 минути.

Рейтинг

4.2
53
40
32
20
10
Дай твоята оценка: