Кафяв ориз с киселец и месо

09/08/2019
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кафяв ориз - 1 ч.ч.
  • бял ориз - 1 к.ч.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • киселец - 200 г
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • Марината за месото
  • пилешко месо - 500 г
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • сос барбекю - 3 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на тази така вкусна вечеря ни е нужно да започнем подготовката няколко часа по- рано.

Кафявият ориз се измива добре и се накисва в дълбок съд с вода за няколко часа.

Месото е добре да се маринова винаги преди готвене, за да поеме от вкусовете и ароматните подправки.

Пилешкото месо се нарязва на порции и се овкусява с подправките на вкус, към тях прибавяме лимоновия сок, соса барбекю и горчицата. Всичко се разбърква и се оставя в затворен съд в хладилник за няколко часа.

Белият ориз се почиства и измива, прибавяме го към кафявия ориз. Нарязваме на ситно лука и чесъна и запържваме за кратко. Следва оризът, запържваме до прозрачност.

Прибавяме вода в съотношение 1:3. Поръсваме с накъсания пресен киселец и нареждаме месото отгоре. Готвим в предварително загрята фурна на 180°С за 35-40 минути.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар