Моите миди по моряшки

05/08/2019
"Миди по моряшки, сянка от смокиня и истории, които се помнят цял живот "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо199
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • миди - 500 г
  • лук - 2 глави
  • масло - 50 г
  • вино бяло - 400 мл
  • дафинов лист - 2 листа
  • чесън на прах - на вкус
  • мащерка - 2 с.л.
  • черен пипер - по желание
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме мидите със студена вода и изхвърляме отворените. Лука обелваме и нарязваме на ситно.

Поставяме в тиган с масло нарязания лук и запържваме до златисто.

Към тях добавяме бялото вино, дафиновия лист, мащерката, солта и черния пипер. Оставяме ги така да покъкрят за няколко минути.

Поставяме изчистените миди в бульона и ги варим 12 минути, като постоянно бъркаме, докато се отворят.

Изваждаме мидите и ги поставяме в дълбок съд. Към бульона, прибавяме и чесъна на вкус и със готовата смес заливаме мидите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар