Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Мезета»Моите миди по моряшки

Моите миди по моряшки

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Моите миди по моряшки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Миди по моряшки, сянка от смокиня и истории, които се помнят цял живот"

Необходими продукти

  • миди - 500 г
  • лук - 2 глави
  • масло - 50 г
  • вино бяло - 400 мл
  • дафинов лист - 2 листа
  • чесън на прах - на вкус
  • мащерка - 2 с.л.
  • черен пипер - по желание
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме мидите със студена вода и изхвърляме отворените. Лука обелваме и нарязваме на ситно.

Поставяме в тиган с масло нарязания лук и запържваме до златисто.

Към тях добавяме бялото вино, дафиновия лист, мащерката, солта и черния пипер. Оставяме ги така да покъкрят за няколко минути.

Поставяме изчистените миди в бульона и ги варим 12 минути, като постоянно бъркаме, докато се отворят.

Изваждаме мидите и ги поставяме в дълбок съд. Към бульона, прибавяме и чесъна на вкус и със готовата смес заливаме мидите.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: