Пържено свинско с ориз и зеленчуци

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
180
2
02/08/2019
"Този път няма да е на фурна, а на тиган, но само защото искаме да е още по-вкусно "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо346
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посварете ориза в 300-400 мл вода. и след като е готов, го прецедете, в противен случай ще се слепне.

Запържете свинското месо (което предварително сте нарязали на малки свински хапки), и запържете първо без мазнина, а след това и в мазнина.

Когато придобие златист загар, добавете ориза, който също запържете, като бъркате енергично. В случая ще ви е най-удобно да използвате съд с незалепващо покритие.

Добавете 1 с.л. масло и пуснете зеленчуците (в случая аз използвах готов зеленчуков микс, но вие може да сложите каквито си пожелаете).

След като сте запържили всички продукти, сложете вегета, бъркайте, за да се разпредели равномерно навсякъде и чукнете 1 яйце.

Бъркайте енергично и смъкнете от котлона.

Алуминиев тиган с двойно дъно и незалепващо покритие 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев тиган с двойно дъно и незалепващо покритие 26 см
28.50 лв.
Виж ››

Допълнение към колекцията ви от уникални кухненски съдове е този алуминиев тиган с незалепващо покритие. Удобен за готвене, с дълга дръжка и прекрасен син цвят, алуминиевият тиган е новия помощник-готвач във вашата кухня.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар